Blog & Nieuws

Vlinder etagère

Vlinder etagère

Mijn schoonzusje is dol op vlinders. Blauwe vlinders vindt zij het allermooiste maar voor deze etagère koos zij voor zowel blauw als geel.
In de loop van de jaren dat ik nu schilder heb ik eigenlijk niet veel vlinders geschilderd. Waarom weet ik eigenlijk niet. Het zijn werkelijk zulke prachtige insecten! Voordat ik begon met het ontwerp op de bordjes heb ik ze eens goed “bestudeerd” De tere vleugels , het verloop in kleuren, de vele details. Oeps opeens lijkt het schilderen van een vlinder op een bordje niet meer zo eenvoudig.
Het proces duurde ook net iets langer dan ik had gehoopt. Het porselein gaf na het branden niet het gewenste resultaat en bleef ik maar kammen, een schildertechniek die mij niet altijd even soepel afgaat. Maar aanhouder wint, soms lagen de bordjes een poosje op de plank om ze vervolgens weer op te pakken om aan verder te werken. Eenmaal in de flow lijkt het wel of de penselen vanzelf over het porselein gaan.
Die momenten zijn heerlijk, dan kan ik gewoon niet stoppen! Maar naast mijn werktafel ligt altijd trouw mijn lieve golden Floortje die geduldig op me wacht voor een wandeling of een hapje eten. Is zij tevreden en in diepe rust dan is kater Petit ook nog in de buurt. Voor onze jonge kat blijft mijn atelier een ideale plek voor kattenkwaad!

Andere berichten