Over mij

Pauline Teeuwissen

Een echte fijn tekenaar, zo zou Pauline zichzelf het liefst noemen.

Na haar opleiding reproductietekenen aan het Rotterdamse Grafisch Lyceum heeft zij enige tijd gewerkt als illustrator waarna ze een switch heeft gemaakt naar de gezondheidzorg.

Naast het illustreren heeft Pauline een voorliefde voor kinderboeken en verzamelt zij deze dan ook graag! Pauline tekende en schreef zelf haar verhaaltjes over, door haar eigen gecreëerde dieren figuurtjes, Pippelien de Muis en Hanna de Haas.
De belevenissen van deze figuurtjes zijn tekeningen geworden opgebouwd uit fijne lijntjes en puntjes. Het liefst werkt Pauline met een dunne pen, potlood en kleurpotlood, waardoor haar tekeningen door de details en de fijnheid ervan kenmerkend zijn voor haar werk zowel op papier als op porselein.

Na een creatief en verzorgende carrière in de gezondheidszorg heeft ze enkele jaren geleden het roer omgegooid en zich volledig gestort op haar passie en dat is creatief bezig zijn met haar tekentalent!
Zo voorzag zij het nieuwe kookboek "Koken als God in Frankrijk" van haar
partner Carlo Straver van prachtige tekeningen met als hoofdfiguur een Franse fluitende pad met de naam: ‘Monsieur Crapaud’.

Ruim 10 jaar geleden is Pauline in contact gekomen met het schilderen op porselein. Voor haar een compleet nieuwe techniek en verrassend!
Een nieuwe uitdaging want mooi wit porselein in alle vormen en maten is namelijk ideaal om te voorzien van haar decoratieve tekeningen dus mogelijkheden in overvloed!
Sindsdien is haar passie voor illustreren te bewonderen op servies en tegeltableaus.  In opdracht maakt zij mooie, persoonlijke handbeschilderde kadoos voor diverse gelegenheden.

Naast haar werk in opdracht geef zij vol creativiteit en passie workshops aan volwassenen in Nederland en Frankrijk. Met veel plezier laat zij haar cursisten tekenen en schilderen en leert hen om op een creatieve manier hun eigen porselein te beschilderen, ook aan diegene zonder tekentalent of ervaring!

Ben je nieuwgierig geraakt en wil je meer weten! Klik dan door naar de verschillende pagina's en laat je inspireren. Mocht je nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben neem dan gerust contact op.

Collagefoto's over mij van Pauline vanaf kind tot volwassen vrouw